Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Σε εξέλιξη δυο πυρκαγιές στη Μεσσηνία

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 7 χθες το απόγευμα στην Χρυσοκελαριά Κορώνης, όπου εξακολουθούν να δίνουν "μάχη" με τις φλόγες, για να τη θέσουν υπό έλεγχο, 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Μέχρι πριν λίγο συνέδραμαν το έργο τους 2 αεροσκάφη... Καναντέρ και 3 ελικόπτερα.

Μαζί με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, τις υπηρεσίες τους στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς προσφέρουν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και μηχανοκίνητα μέσα της Νομαρχίας Μεσσηνίας και των Δήμων του Νομού. Μέχρι τώρα έχουν αποτεφρωθεί 1.300 στρέμματα δασικής και 200 γεωργικής έκτασης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Μεταξάδα Μεσσηνίας που εκδηλώθηκε στις 13.44 σήμερα το μεσημέρι. Η φωτιά έκανε στάχτη 1.500 στρέμματα δασικής και 500 στρέμματα γεωργικής έκτασης, ενώ συνεχίζουν το έργο τους για την πλήρη κατάσβεσή της, 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου από Τρίπολη και 24 άτομα από τη σχολή πυροσβεστών στην Αθήνα.

Τέλος, σήμερα το μεσημέρι κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Αλέα Αρκαδίας, (η οποία έκαψε ελάχιστα στρέμματα γεωργικής έκτασης), μετά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου